Voor elkaar

  

Bij het Stadslab vinden we ondernemen op een maatschappelijke verantwoorde manier (MVO) belangrijk.

Stadslab gelooft dat armoede te verslaan is. En dat we daar niet vroeg mee kunnen beginnen. Daarom steunen we projecten van Compassion, gericht op kinderen.

MVO richt zich op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): Deze Triple-P benadering geeft het Stadslab als volgt vorm:

  • Profit: Wij beseffen dat er zonder profit geen mogelijkheid is om duurzaam te ondernemen. Wij investeren 10% van onze nettowinst in duurzame ontwikkelingen en investeringen, zo vangen wij het hemel water op apart van het riool en gebruiken wij dit ‘’bespaarde’’ water in onze thee & kruiden tuin op ons terras.
  • Planet: Ook op lokaal niveau draagt het Stadslab haar steentje bij. Als waardering voor die inzet ontvingen wij in 2011 de lokale Slinger Award.

    Wij kopen zoveel mogelijk duurzaam in. De Smaak Van… kiest daarom bijvoorbeeld voor de koffie van Red Beans. Deze biologische, Fairtrade koffie wordt gebrand in Almelo, het koffie residu zetten wij in als bodemverbeteraar in onze moestuin. Ook werken wij in de keuken met o.a. kip van de Veldhoeve uit Albergen, een mooi voorbeeld van een streekproduct.

  • People: Het stadslab levert een maandelijkse bijdrage aan het project van Compassion. Hierdoor zien de toekomstperspectieven van 7 kinderen in Kenia en Brazilië er een stuk beter uit.

    Compassion bevrijdt kinderen van armoede in Jezus’ naam. Alleen in Kenia zijn dit al ruim 39.000 kinderen! Zo krijgen o.a. ‘onze’ Aron, Florence, Beth, Guilherme, Peter en Brian onderwijs, medische controles, recreatieve activiteiten, uitstapjes en een schooluniform. Ook organiseert Compassion bijeenkomsten voor ouders en/of voogden van de kinderen.

    Meer informatie: www.compassion.nl

Kalverstraat 55 | 7602 DE Almelo

Kalverstraat 55 | 7602 DE Almelo

Trattoria opent haar deuren  weer
Lees hier verder